marți, 2 martie 2010

Decizii de viata...ratiune si simtire

In fiecare zi luam diferite decizii  care au un impact mai mare sau mai mic asupra vietii noastre.
Viata presupune decizii mai mult sau mai putin constiente de foarte multe ori intro zi, saptamana, luna, an...pe unele dintre ele nici macar nu le mai percem ca fiind decizii, au devenit automatisme...

Ce facem insa atunci cand avem de luat decizii importante, care la un moment dat pot fi ireversibile? Cat de repede putem lua o deciziei si mai ales, cum putem avea certitudinea ca am luat cea mai buna decizie?! Ce sau cine poate garanta ca o decizie luata este Buna sau Rea?! Sau ca o decizie luata acum poate parea la fel de adecvata si peste o perioada de timp?

Cred ca rapsunsul este  Nimic si Nimeni, tocmai pentru ca nu exista Bine si Rau, ci exista doar Este. Binele si Raul sunt doar perceptiile noastre raportate la diferite experiente, judecati de valoare ale noastre sau ale celorlalti! Daca lucrurile stau astfel, atunci de ce ne framantam?! Orice decizie ai lua, nu va fi Buna sau Rea, ci doar va fi!

Cred ca dupa framantari interioare, analize si calcule mai mult sau mai putin exacte, dupa nopti nedormite, este important sa iei o pauza, sa te detasezi de problema si sa lasi viata sa curga...sa fie, sa se manifeste! Cand te astepti mai putin, vine ideea salvatoare!
Insa, important este sa te defocusezi, sa reusesti sa te relaxezi, sa ai rabdare, sa astepti. Inconstientul va procesa in continuare informatiile, fara insa ca partea constienta din tine sa mai participe, sa mai consume energie.
In aceasta perioada este important sa iti asculti Sufletul, sa fii cu tine, sa te apleci asupra ta, asupra interiorului tau...si atunci raspunsul nu va intarzia sa apara!
Atunci te vei cunoaste pe tine insuti asa CUM ESTI, iar deciziei ii vei da voie SA FIE!

2 comentarii:

  1. Asa este, nu poti cunoaste rezultatele deciziilor tale in timp, iar asta te poate macina pana la suferinta daca te lasi purtat. Cand eram mai mic Seniorul Toranaga m-a invatat ca rabdarea este cel mai de pret adjutant al deciziilor; deci exista un moment cand poti lua o decizie corecta, insa pentru asta iti trebuie taria pentru a risca si a nu regreta daca pierzi, asa cum bine se spune adeseori!
    Mult succes in continuare si Echilibrul fie cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, este important ca orice decizie ai lua, sa nu regreti mai tarziu. De asemenea, unele decizii implica un grad de risc pe care e bine sa ai curajul sa ti-l asumi...
    Multumesc pentru tot...

    RăspundețiȘtergere